IMG_1855

ПОДРЖИТЕ РЕНОВИРАЊЕ И УНАПРЕЂЕЊЕ САЈТА СРПСКЕ БИБЛИОТЕКЕ НА ФРАНЦУСКОМ НА ЛИНКУ ИСПОД
BoutonTip_SoutenezNous_Horizontal_Tipeee
Добро дошли на веб сајт Un infini cerlce bleu  – Бескрајни плави круг!

«Un Infini Cercle Bleu» основала сам 24. марта 2005 у Паризу са циљем да путем књиге афирмишем и промовишем српску културу и тиме допринесем угледу Србије у франкофоном свету.

Мото мога рада је : ПОСТАНИТЕ АМБАСАДОР СРПСКЕ КУЛТУРЕ : ПОКЛОНИТЕ КЊИГУ!

Интернет сајт је својеврсна српска интернет библиотека која окупља издања на француском језику, романа, есеја, путописа, биографија, поезије, историјске литературе, православне философије и теологије, филма, уметности, кулинарства, стрипа…

Издавачку кућу, са истим именом основала сам 2006. године. У њој објављујем књиге које су важне за српски културни идентитет и које недостају у богатом каталогу дрзгих француских издавача.

Бескрајни плави круг, преузет из ”Сеоба” Милоша Црњанског, романа који је проглашен најбољим страним романом 1986. године у Француској. То је истовремено и омаж једном од највећих српских и европских писаца 20-тог века, века нових српских сеоба, у којима сам и сама учестовавала.

Величанствени каталог превода српске књижевности броји на стотине наслова. Заједно са осталим књижевностима она је део светског кљижевог блага. За вас и на једном месту прикупила сам и представила то благо. Тренутно српска интернет библиотека броји око 400 наслова.

За реализацију овог пројекта и рад на промоцији српске културе добила сам Златну значку Културно-просветне заједнице Србије 2011. године.

Наташа Пејин

 

Zlatna-znacka-KPZ-2011 (1)